A portál hírei

Kép
Ösztöndíj pályázat!
#Horváth Norbert írta 2018. május 15., kedd, 12:19 időpontban
 

A Rába gyár nagy hírű vezérigazgatójáról elnevezett Horváth Ede alapítvány egyszeri 50 ezer forintos ösztöndíjat hirdet meg, melyre ez évtől a mi iskolánk diákjai is pályázhatnak.

A feltételek:

  • a diák Győr-Moson-Sopron vagy Vas megyei lakos legyen (nem baj, ha kollégista)
  • érdeklődjön autók, gépek, gépészet iránt és lehetőleg valamilyen "vasas" szakmát tanuljon - nálunk a CAD-CAM informatikusok és a gépgyártástechnológusok
  • legyen nagycsaládos
  • legyen valamilyen Rábás kötődés a családban
  • a következő tanévben legfeljebb a 12. évfolyamba járjon

A pályázathoz önéletrajz kell a fenti elvárások leírásával és az osztályfőnöktől egy ajánlás. A beadási határidő június 10, az átadás ősszel lesz.

 
Kép
Gondolkodás Öröme Alapítvány tábora
#Kottra Richárd írta 2018. május 11., péntek, 08:50 időpontban
 

Gondolkodás Öröme Alapítványháromnapos, ingyenes, bentlakásos TechTábort szervez 9-11. évfolyamos tanulók számára.
Mint írják: „Az iskolában tanulunk matekot, ritkábban programozást, a versenyeken pedig algoritmusokat. De mikor tanulunk arról, hogy hogyan kell egy jó, használható programot írni? Hogyan kezdjünk neki egy programnyelv elsajátításának?”

Ezért a nyári TechTábor célja, hogy a diákok munkahelyi körülményeket szimulálva tanuljanak meg programozni, kódolni. Az Alapítvány filozófiája szerint „a programozásnak, kódolásnak olyan alapkészséggé kell válnia, mint az idegen nyelv ismeretének. Ha ez az alapkészség megvan, akkor sokkal könnyebb lesz a jövő generációinak kilépnie a munkaerőpiacra.”

A tábor időpontja:

2018. június 16-18.

Helyszín: Káldor Miklós Szakkollégium, 1027 Budapest, Bakfark Bálint utca 1-3.

Kiterjedt előzetes programozási tudás nem feltétel, azonban  a programozásban való alapszintű jártasság szükséges (legalább egy nyelven az alábbi fogalmak ismerete: változók, ciklusok, függvények).

Lányok jelentkezését is várják!

 
Kép
Tablóverseny
#Kottra Richárd írta 2018. április 19., csütörtök, 10:15 időpontban
 

A 12D osztály benevezett a belvárosi tablóversenyre, és számít az iskola tanulóira a szavazás során. Az alábbi linken lehet megtekinteni a tablót, és facebookon like-olni. Kérjük, hogy a bejegyzést lájkoljátok, ne a képet!

https://m.facebook.com/events/574948069564808?view=permalink&id=583506198708995&ref=m_notif&notif_t=story_reshare

 

Kurzuskategóriák

Egyéb (15)